SAMARBEID

SAMARBEID

Etisk handel Norge

Etisk handel Norge er et ressurssenter og pådriver for etisk handel. Formålet er samarbeid for handel som fremmer menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, utvikling og miljø.

Etisk handel Norge er et forpliktende partnerskap mellom næringsliv, fagbevegelse, organisasjoner og offentlige instanser. Etisk handel Norge-medlemmer forplikter seg til å arbeide aktivt iht til deres etiske handelsprinsipper bygget på sentrale FN- og ILO-konvensjoner.

Euro Sko Norge AS har vært medlem siden 2004 og har tidligere hatt representanter i styret. Vi rapporterer årlig til Etisk handel Norge, og rapporten blir brukt som et verktøy for å sette konkrete mål for videre arbeid og evaluering av egeninnsats. Etisk handel Norge-rapporten er offentlig, og vi mener åpenhet og innsyn for å fremme anstendige arbeidsforhold er nødvendig.

Du kan lese mer om Etisk handel Norge HER

Meld deg på Etisk handel Norge Nyhetsbrev HER

CSR- Nettverk

Euro Sko Norge AS etablerte et Skandinavisk CSR nettverk for skobransjen i desember 2015. 

Medlemmer: Nilson, Vagabond, Scorett, Bianco, Shoe-d-vision, JF Johansson og Euro Sko Norge AS.

Det er mye fokus på etikk i skobransjen, og vi som Nordens største skokjede, har et ansvar å utvikle bærekraftige produkter som bidrar til en positiv forskjell for miljø, mennesker og samfunn.

Bransjen jobber aktivt med å ta ansvar infor produktene vi tilbyr våre kunder og ved å stå samlet stiller vi sterkere. Nettverket ble opprettet med tanke på samarbeid om felles utfordringer som bransjen står ovenfor, hvor vi kan jobbe sammen om å utvikle fellers ressurser, diskutere like problemstillinger og dele erfaringer.

 

Hjelpeprogram

Soles4Souls er en global non-profitt organisasjon som ønsker å bekjempe fattigdom gjennom innsamling og distribusjon av bl.a. sko.   

Dette gjør de ved å samle inn nye og brukte sko fra enkeltpersoner og bedriftspartnere. Soles4Souls organiserer og distribuerer sko til micro-enterprise, katastrofe områder, og andre hjelpeprogrammer.  Siden 2006 har Soles4Souls distribuert mer enn 30 millioner par nye og brukte sko i 127 land over hele verden.    

Millioner mennesker har ikke tilgang til en av livets mest grunnleggende nødvendigheter: et par gode sko!  Dette ønsker vi å gjøre noe med derfor har Euro Sko Norge AS har inngått et samarbeid med Soles4Souls der vi samler inn brukte sko fra våre kunder i Eurosko, dna og Shoeday.  I butikk tar vi imot pent brukte sko fra hele familien, uansett modell eller merke. 

Ikke undervurder verdien av et par sko ved å kaste de!  Da unngå vi mer forsøpling, beskytter miljøet og gir mennesker i nød en mulighet til å forsørge seg selv, og sin familie. 

Les mer om Soles4Souls HER.

EE-avfall og Empallasje

Alle bedrifter har et produsentansvar, som innebærer at produsenter/ importører tar ansvar for produktene sine- også når det blir avfall.

EE-avfall

Euro Sko Norge AS har siden 2009 tatt sitt produsentansvar for blinkesko og batterier gjennom returselskapet Norsirk som er totalleverandør av løsninger og tjenester innen innsamling, transport og gjenvinning av EE- avfall, batterier og emballasje. Vi er pålagt å samle inn kasserte produkter (blinkesko/ sandaler) i butikk, uansett merke. 

Emballasje

Euro Sko Norge AS tar også produsentansvar for sin emballasje gjennom sitt medlemskap i Norsik,

Les mer om Norsirk HER